keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sataa sataa ropisee


Viimepäivien rajut sateet ovat tuoneet taas vettä sisään. Tuulilasin tiivistäminen poisti vuodon kartanlukijan puolelta, mutta sadevettä löytyy vielä kuskinpuoleiselta matolta. Koska mitään selvää reikää ei tiivisteissä näy, täytynee mennä istumaan autoon sateen ajaksi ja jäljittää vuotokohta. Mahdollista on tietenkin, että vuoto voi olla oven tiivisteissä. Asiaa selvitetään.

4 kommenttia:

  1. Se voi olla myös ruostevaurio, ikkunan alareuna kun tuppaa ruostumaan.

    VastaaPoista
  2. Tietenkin niihin rautaosiin joihin on päässyt pitkään läpi sadevettä syntyy ruostetta. Niistä kohdista joista poistin huonoon kuntoon päässeen tiivisteen, oli kori kuitenkin hyvässä kunnossa, joten en usko että sieltä löytyy ruostevaurioita tai tämän vuodon syytä. Ongelma voi olla kromilistan ikkunanpuoleisessa tiivisteessä, joka paikoitelle irvistelee.

    VastaaPoista
  3. Itellä tulee autoa pestäessä vettä sisälle, tulee joko konehuoneen läpivientien kautta, tai sitten ritilän kautta joka tuo puhaltimen koteloon ilmaa.. Jos se ei tiivistä kunnolla niin läpihän sieltä vesi tulee.

    VastaaPoista
  4. Tarkistin myös noiden ilma-aukkojen mahdollisuuden, eikä aukkojen tukkimen esim. pesun ajaksi poistanut ongelmaa. Mikäli vettä avonaisesta"kaataa" ritilästä, niin vedet tulviat jalkatilan lämmittimen aukosta, koska pohjassa oleva putki ei ehdi poistamaan kaikkia vesiä. Lämmitin/puhallin on kyllä yksi läpikäymisen kohde jossain kaukaisessa tulevaisuudessa.

    Tekemäni tiivistys vähensi veden valumista jalkatilaan, joten ilmeisesti en ole vain tiivistänyt tarpeeksi. Kunhan saan kaikki peltityöt tehtyä ym. käynnissä olevan rempan, niin voisin vaihdattaa ulkopuolisella autoon uuden ikkunan. Hintaa tälle tulisi ilmeisesti vain muutama satanen, joten se voisi olla rahansa väärti.

    Paikansin vesitipat kuvassaolevaan kohtaan, josta on leikattu palanen. Myös kartturin puolella vesi valuu samaan paikaan ikkunan saumasta.

    Kuva on toisesta Amazon- blogista. Liekö sama ongelma ruostuttanut kyseisen auton.

    http://polderamazon.files.wordpress.com/2011/05/garagefd-335.jpg?w=1200.0000476837158&h=


    Kiitos kommenteista ja vinkeistä. Tällaiset vuodot ovat usein auton tyyppivikoja, joista ei korjausoppaissa mainita. Amazon -tietoutta pitää jakaa!

    VastaaPoista