perjantai 2. elokuuta 2013

Kun itse tekee niin saa... ihan kohtuullista jälkeä

Vanhoista autoissa ei aina tiedä, mitkä osat saa halvalla Motonetistä, röyhkeän kalliilla merkkivaraosakaupasta ja mitkä joutuu tekemään itse.

Jalkatilan pahvit olivat pääseeet huonoon kuntoon ja ajattelin ajankulukseni vaihtaa ne. Rautakaupan kovalevyä (7e kpl) ja spraymaalia(5e) pintaa. Vielä täytyisi ehtiä asentamaan pahvit seiniin.

(Edit: Uudet pahvit asennettuina)
Uudet pahvit kuskin puolelle. Asennuksessa pahviin tuli pieni repeämä vasempaan alakulmaan. PRKL...


Uudet pahvit pelkääjän paikalle





Sitten huomasin, että kyseisiä pahveja myydään uuten hieman päälle kymmenellä eurolla. No, eipähän tarvitse lähteä tilailemaan ulkomailta.

http://www.vp-autoparts.com/main.aspx?page=article&artno=671064H

3 kommenttia:

  1. Hei

    Ostin hiljattain itselleni Volvo Amazon S122 auton ja tuskailen juurikin kyseisien pahvien kanssa. Oman autoni hattuhyllyllä on myös vastaavaa pahvia kuin jalkatiloissakin ja siksi haluaisinkin kysyä onko tuo rautakaupasta saatava kovalevy vastaavaa kuin nuo alkuperäiset pahvit? Itselläni olisi haave saada oma Amazonini museorekisteriin, mutta tuntuu, että homma kaatuu tälläisiin pikkuongelmiin :(

    VastaaPoista
  2. Skandixisä nuo löytyvät ainakin 30e 2kpl.

    Tehdäkö itse vai ostaako valmiina riipuu lähinnä harrastelijasta. Eihän ne ole vaikea tehdä, jos vanhat pahvit ovat tallessa sapluunoiksi. Mikäli autossa on muutakin korjaamista ja aika rajalista, niin on pahvit varmasti hyvä tilata kaupasta, varsinkin kun hinta on ihan kohtuullinen. Itse en usko, että museotarkastaja pystyy näkemään eroa itsetehdyn ja kaupan pahvin välillä, jos itsetehty on vain hyvässä kunnossa.

    Hattuhyllystä en osaa sanoa, kun omassani se on päällystetty samalla kankaalla kuin lattiat.

    http://www.skandix.de/en/spare-parts/body/interior-equipment/panels/interior-panel-a-pillar-black-kit/1040812/

    VastaaPoista
  3. Tuohan näyttää hyvältä. Täytyisi meidänkin aloittaa vanhan Mantan entisöinti. Meillä on kuitenkin projektissa tarve myös sähkösinkitykselle, eli joku täytyisi siihen työhön hankkia. Myös kovasti pintakäsittelyä tiedossa.

    VastaaPoista